איך להתפלל – עמודי תפילה

יש מספר יסודות לתפילה נכונה או עמודי תפילה.

 

ראשית, תפילה צריכה להיאמר מתוך כוונה כנה והתחברות תודעתית ורוחנית עם הטקסט,

לפי הדיבר השני, אין להשתמש בשם ה' לשווא. כלומר, בין היתר, אין להתפלל לשווא. הרבה אנשים לא מתפללים באמת אלא רק מקריאים את הכתוב, בלי לשים לב לנקרא.

יש מספר דברים שניתן לעשות נגד זה, למשל:

לקצר את התפילות מכיוון שבתפילות ארוכות קל לאבד את הריכוז.

להתפלל בעברית מדוברת במקום בארמית או בעברית עתיקה וקשה.

 

גם תפילה מתוך אמונה בה' ובכח התפילה תעזור לך ליצור כוונה אמיתית בתפילה, כי אם אין אתה מאמין בתפילה אתה לא באמת תתפלל ורק תעשה את עצמך מסיבות חברתיות אחרות כמתפלל, תפילה היא יותר מאשר קריאה בספר.

 

הכוונת התפילה- אין זה הכרחי אך הנטייה הטבעית היא להכווין את התפילה ולמקד אותה על משהו. יהא זה ארון קודש, המזרח, הירח או שולחן. זאת נטייה טבעית כי קשה להתפלל או לדבר בלי לכוון את התפילה למקור כלשהו וזה עוזר להתמקד ולהתרכז בתפילה. בבתי הכנסת למשל מכווינים את התפילה לחזן או לארון הקודש.

 

ריכוז בתפילה הוא חשוב, כדי שתוכל להתפלל ברצף מחשבתי וללא קיטועים ולתת יותר כח נפשי לתוך התפילה, זה גם הרבה יותר נח להתפלל כשאין רעש של מקדחות למשל.

 

פנייה לאל – התפילה היא תמיד פנייה למישהו בניסיון ליצור קשר איתו, תוכל להתקשר לבנאדם חי ולהתחיל להתפלל אליו או להתפלל לעצמך אבל כעיקרון בתפילה הכוונה היא בדרך כלל תפילה במטרה שהאל יקשיב.

 

וישנם גורמים נוספים המשפיעים על התפילה ועל סיגנונה, למשל:

ניתן להתפלל בתפילות אישיות או עלפי התפילות הנמצאות בסידור התפילה.

ניתן להתפלל בפרטיות בבית או ללכת לבית הכנסת למשל ולהתפלל בציבור.

ניתן להתפלל בקול רם, בלחישה או בלב ("תפילה שבלב").

ניתן להתפלל עם נימות קול רגשיות כנות או באדישות ובאוטומט.

על מנת לשפר עוד את יפי התפילה ניתן להוסיף גם מוזיקה ולשון שירה. כנאמר בערבית של שבת "לכו נרננה לה'. נריעה לצור ישענו. נקדמה פניו בתודה. בזמירות נריע לו". וזאת בהחלט לא חייבת להיות מוזיקה חרדית. זאת לא המצאה שלי, על פי ויקיפדיה, בימי בית שני היה נהוג כך בבית המקדש – בין היתר תפקיד הלווים היה גם לנגן מוזיקה שליוותה את התפילה והוסיפה לה. גם בדתות אחרות כגון בנצרות משתמשים במוזיקה כדי ללוות את התפילה ולהוסיף לה, אך פעם הדבר היה קיים גם ביהדות וחבל שנפסק.